Supervisor - Troels Hammer

Supervisor

Der findes mange brancher, hvor man arbejder tæt med andre mennesker. Hvad enten man arbejder inden for sundhedssektoren eller socialområdet, så kan der være udfordringer, hvor der er behov for sparring og hjælp. Selvom at man har stor ekspertise indenfor et bestemt område, kan der alligevel være behov for ekstern hjælp til at udvikle læringsprocesser og løse diverse problemstillinger, samt styrke de personlige kompetencer. Det er naturligvis vigtigt, at man hele tiden udvikler sig indenfor sit fag og branchekendskab og derfor dygtiggør sig. Supervision kan desuden medvirke til, at man er bedre klædt på i forhold til sit arbejde og forskellige opgaver og problemstillinger.

En supervisor kan for eksempel have en baggrund inden for psykiatrien, socialområdet eller indenfor ledelse. Man kan desuden også have en baggrund som psykoterapeut, mentor eller rådgiver og derefter tage uddannelsen som supervisor.

Hvor finder man en supervisor?

Der findes supervisors flere steder i landet. Er man derfor placeret i eksempelvis København, hvor ens praksis eller arbejdsplads er beliggende, så kan det give mening at vælge i en supervisor i lokalområdet. Mange foretrækker face-to-face-møder, da de føler, at de får mere ud af forløbet. Der er dog også mulighed for at tage møderne online. Der findes mange supervisors at vælge imellem, når man søger på nettet, og det kan måske være svært at finde ud af, hvilken en man skal vælge. Hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den rette supervisor, kan du læse mere om i et senere afsnit.

Hvad kan man bruge en supervisor til?

En supervisor kan være gavnlig for alle, der arbejder med andre mennesker. Selv coaches, ansatte i sundhedssektoren, pædagoger og lærere. Ja, listen er faktisk meget længere end dét og det er derfor relevant at nævne, at det er folk som arbejder i brancher sammen med andre mennesker som særligt kan have behovet. Nogle virksomheder i Danmark har en fast supervisor tilknyttet netop for at styrke fællesskabet, arbejdspladsen og medarbejdernes kompetencer. Andre ansætter eksterne supervisorer.

Det er ikke alle, som selv mener, at der er et behov for supervision, og så er der andre, der rigtigt gerne vil have det. Mange mennesker vil dog kunne få glæde af det, da sparring og dét, at der er en anden person til at se tingene fra et andet perspektiv, kan være utroligt behjælpeligt. Det er vigtigt at understrege, at der altså ikke behøver være et problem for at supervision er relevant og hjælpsomt. Nogle gange skal der bare andre øjne og ører til, for selv at se tingene på en ny og anderledes måde. En supervisor kan nemlig være med til at hjælpe med, at man selv kan tackle ting på anderledes måde, og selv kan finde ny styrke og gøre brug af de evner, man har. Det handler altså om, at en supervisor er med til at hjælpe klienten med at blive bedre til at bruge sine egne ressourcer, så man styrker den personlige faglighed.

Vælg en supervisor der passer til dine behov

Hvad skal man så kigge efter, når man skal søge efter en relevant supervisor? For det første skal man finde ud af, hvad det er for et behov, man har. Det giver selvfølgelig mening at lede efter en supervisor, som har ekspertise i netop den branche og profession, som du selv arbejder indenfor. Der findes supervisors indenfor rigtigt mange felter, så det er relevant at vælge ud fra ens eget arbejdsområde. Dette er naturligvis for, at man er i samme båd, og der er forståelse for faget, arbejdsområderne og problemstillingerne fra supervisorens side. Mange klienter kan også have glæde af at blive anbefalet en supervisor fra andre. På den måde kan man vælge ud fra andres personlige erfaringer med en supervisor.

Find den rette supervisor på nettet

Mange benytter selvfølgelig også nettet til at lede efter en supervisor. Der dukker mange muligheder op når man søger, så her må man være lidt tålmodig. Det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på at finde et relevant match i forhold til en supervisor. Igen, er det vigtigt at tjekke de forskellige hjemmesider ud for supervisors, så du nemmere kan få en idé om, hvad de kan tilbyde. Hvilken baggrund har de forskellige, og har de nogle kompetencer, som passer til dit behov. En af de allervigtigste ting, du også kan drage fordel af i din søgen mellem forskellige supervisors, er referencer. Klientreferencer er guld værd i dette tilfælde, men også generelt ved meget andet.

Kollegial supervision

Den kollegiale supervision handler blandt andet om, hvordan man i fællesskab på en arbejdsplads kan arbejde bedre sammen. I fællesskab vil medarbejderne både blive klogere på hinanden og kende hinanden bedre. Derudover sker der en fælles læring, og medarbejderne vil kunne dele ud af deres viden og erfaring. Kollegial supervision kan være med til at åbne op for nogle af de mere svære problemstillinger blandt medarbejdere. Det er ikke uden grund, at mange virksomheder allerede har tilknyttede supervisors for at styrke fagligheden blandt medarbejderne blandt andet.

Er supervision noget for dig?

Hvis det er første gang, at du stifter bekendtskab med titlen ’supervision’, så kan det måske være behjælpeligt at læse mere om dette. I et arbejde, hvor man arbejder med andre mennesker både kollegialt og med klienter, kan der være behov for ekstern sparring og hjælp fra en supervisor. Supervision kan foregå blandt flere medarbejdere eller 1-1. Den individuelle sparing kan være enormt fordelagtigt, da det kan være nemmere at åbne op om nogle ting, men den kollegiale kan også være enormt relevant for medarbejderne i fællesskab. Der er derfor utroligt mange fordele ved at gennemgå et supervision-forløb, hvad enten det er individuelt eller med flere af medarbejderne i en virksomhed.

Vil du vide mere?

Har du behov for mere information om, hvad en supervisor kan tilbyde, samt hvor du kan finde et match, så kan du finde meget mere info online. Forhåbentligt har du fået en idé om, hvad supervision handler om ved at læse denne beskrivelse. Hvis du påtænker, at det kunne være en mulighed for dig med supervision, så kan du måske gøre brug af de gode råd om, hvad du skal kigge efter, når du skal finde den rette.

Tag f.eks. fat i supervisor Troels Hammer – klik her for at kontakte ham.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top